Szalonnás zöldséges csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 filézett csirkemell
- 2 közepes sárgarépa
- 10 dkg házi szalonna (lehet bacon is)
- 10 dkg aszalt szilva
- 3 közepes alma
- 4-5 szem burgonya
- só
- kevés liszt
- kevéske olaj a kisütéshez
A tetejére:
- 2 dl tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemelleket hosszába felszeljük, sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon egy kicsit elősütjük. A szalonnákat vékony csíkokra vágjuk és a sütőedény aljára tesszük. A szalonnákra rátesszük az elősütött hússzeleteket, rá a vékony csíkokra vágott sárgarépát, az almakarikákat, az aszalt szilvát, végül a burgonya karikákat. Fél deci vizet öntünk az edénybe, majd lefedjük és sütőben 40-45 percig sütjük. Levesszük róla a tetőt, leöntjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük még egy 10 percre, amíg a tejföl és a sajt színt nem kap. Rizzsel és burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

