Szalonnás zöldséges csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 filézett csirkemell
- 2 közepes sárgarépa
- 10 dkg házi szalonna (lehet bacon is)
- 10 dkg aszalt szilva
- 3 közepes alma
- 4-5 szem burgonya
- só
- kevés liszt
- kevéske olaj a kisütéshez
A tetejére:
- 2 dl tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemelleket hosszába felszeljük, sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon egy kicsit elősütjük. A szalonnákat vékony csíkokra vágjuk és a sütőedény aljára tesszük. A szalonnákra rátesszük az elősütött hússzeleteket, rá a vékony csíkokra vágott sárgarépát, az almakarikákat, az aszalt szilvát, végül a burgonya karikákat. Fél deci vizet öntünk az edénybe, majd lefedjük és sütőben 40-45 percig sütjük. Levesszük róla a tetőt, leöntjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük még egy 10 percre, amíg a tejföl és a sajt színt nem kap. Rizzsel és burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »