Barackos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 8 kisebb csirkemell
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- 4 őszibarack (lehet befőtt is)
- só
- csipetnyi reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A besózott melleket olajjal bekent sütőlemezre vagy tűzálló tálra fektetjük, és a tetejükre borsónyi vajdarabkákat téve, a sütőben közepes lángon kb. fél óra hosszat sütjük. Amikor már szépen megpuhultak és megpirultak, mindegyikre egy fél meghámozott, kimagvalt őszibarackot fektetünk, a tetejére ismét apró vajdarabkákat hintünk, és az egészet reszelt szerecsendióval megszórjuk. A sütőbe visszatolva, még 4-10 percig sütjük, attól függően, hogy kompótból vagy friss barackból készítettük-e.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »