Barackos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 8 kisebb csirkemell
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- 4 őszibarack (lehet befőtt is)
- só
- csipetnyi reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A besózott melleket olajjal bekent sütőlemezre vagy tűzálló tálra fektetjük, és a tetejükre borsónyi vajdarabkákat téve, a sütőben közepes lángon kb. fél óra hosszat sütjük. Amikor már szépen megpuhultak és megpirultak, mindegyikre egy fél meghámozott, kimagvalt őszibarackot fektetünk, a tetejére ismét apró vajdarabkákat hintünk, és az egészet reszelt szerecsendióval megszórjuk. A sütőbe visszatolva, még 4-10 percig sütjük, attól függően, hogy kompótból vagy friss barackból készítettük-e.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »