Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconbe göngyölt gombás csirkemell recept

Baconbe göngyölt gombás csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet csirkemell filé
    • 12 szelet bacon
    • 1 kis dobozos konzerv gomba
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek ajvár
    • só, bors, kakukkfű
    • 2 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:
    Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átpirítjuk, rádobjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel, és az ajvárral. A fokhagymát kis szeletkékre vágjuk, és a töltelékhez adjuk. Kevergetve jól átpirítjuk. Amíg pirul a gombás töltelék, a csirkemell-filét kiklopfoljuk.
    A mellek egyik felére halmozunk a gombás töltelékből, összecsavarjuk, és minden csirkemellre 2 szelet bacont tekerünk. Fogpiszkálóval megtűzzük, hogy a töltelék ne csússzon ki (lehet hústűt vagy bambuszpálcát is használni). Tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és alufóliával lefedve, kb. 40 percig sütjük. Levesszük róla a fóliát, és újabb kb. 10 percig sütjük, amíg a bacon szép pirosra sül a tetején.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá