Aszalt paradicsommal és fetával töltött csirkemell cukkinilepénnyel recept

Hozzávalók
- egy egész csontos csirkemell
- 10-15 dkg feta
- kb. 12-15 darabka aszalt paradicsom
- só, bors, csirkefűszer
- 0,5 dl víz
- 1 nagyobb cukkini
- 1 répa
- 2 púpozott kk. só
- 1 kk só
- 1 kk delikát
- 4 ek rizsliszt
- 2 ek zabkorpa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk és két oldalon éles késsel felszúrjuk.
A fetát és aszalt paradicsomot felkockázzuk, a csirkéhez készült fűszerrel kicsit fűszerezzük, majd belenyomkodjuk a a vájatba.
2 fogpiszkálóval mindkét lyukat összetűzzük.
A csirkemellet körbe befűszerezzük só, bors, csirkefűszer keverékével. Alufóliát helyezünk a tepsibe és erre tesszük a csirkemellet.
Kis vizet öntünk alá, majd lefedjük szintén alufóliával.
190 fokos sütőben, alsó-felső sütésen kb. 1 órán át sütjük lefedve, majd további 20 percig, hogy pirosodjon a teteje.
A cukkinit és a répát késes aprítóval felaprítjuk. (Le is lehet reszelni, de az aprítóval gyorsabb.) Rizsliszttel, zabkorpával és tojással összekeverjük. Sóval, borssal, delikáttal és zúzott fokhagymával ízesítjük.
Egy kicsit állni hagyjuk. Levet fog ereszteni, azt óvatosan leöntjük.
Púpozott evőkanálnyi mennyiséget rakunk a forró olajba, ellapogatjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »