Aszalt paradicsommal és fetával töltött csirkemell cukkinilepénnyel recept
Hozzávalók
- egy egész csontos csirkemell
- 10-15 dkg feta
- kb. 12-15 darabka aszalt paradicsom
- só, bors, csirkefűszer
- 0,5 dl víz
- 1 nagyobb cukkini
- 1 répa
- 2 púpozott kk. só
- 1 kk só
- 1 kk delikát
- 4 ek rizsliszt
- 2 ek zabkorpa
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk és két oldalon éles késsel felszúrjuk.
A fetát és aszalt paradicsomot felkockázzuk, a csirkéhez készült fűszerrel kicsit fűszerezzük, majd belenyomkodjuk a a vájatba.
2 fogpiszkálóval mindkét lyukat összetűzzük.
A csirkemellet körbe befűszerezzük só, bors, csirkefűszer keverékével. Alufóliát helyezünk a tepsibe és erre tesszük a csirkemellet.
Kis vizet öntünk alá, majd lefedjük szintén alufóliával.
190 fokos sütőben, alsó-felső sütésen kb. 1 órán át sütjük lefedve, majd további 20 percig, hogy pirosodjon a teteje.
A cukkinit és a répát késes aprítóval felaprítjuk. (Le is lehet reszelni, de az aprítóval gyorsabb.) Rizsliszttel, zabkorpával és tojással összekeverjük. Sóval, borssal, delikáttal és zúzott fokhagymával ízesítjük.
Egy kicsit állni hagyjuk. Levet fog ereszteni, azt óvatosan leöntjük.
Púpozott evőkanálnyi mennyiséget rakunk a forró olajba, ellapogatjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük.