Sütőpapírban sült csirkecombok vele sült zöldségekkel recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb (én vegyesen készítettem alót, felsőt)
- 4 db sárgarépa
- 1 közepes zellergumó
- 1 nagyobb cukkini
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1-2 ág friss rozmaring
- 5 dkg vaj
- 2 ek Civita kukoricaolaj
- Ízlés szerint só és frissen őrölt fehérbors
Elkészítése:
A combokat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, majd egy előmelegített serpenyőben némi zsíradékon elősütöm.
A zellert, a répát, a cukkinit tetszőlegesen nagyobb darabokra vágom, a hagymát és a fokhagymát felszeletelem, sózom, bosrsozom és egy nagy darab sütőpapírra halmozom.
Az elősütött csirkecombokat a zöldséghalmaz tetejére sorakoztatom, sózom, borsozom, hozzáadom az aprított rozmaringot, a felkockázott vajat, majd alaposan beburkolom a sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöm.
A sütési idő letelte után kinyitom a csomagot és további 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kínálhatunk hozzá párolt rizst, sültburgonyát, de a vele sült zöldségek is tökéletesn elegendőek.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »