Sütőpapírban sült csirkecombok vele sült zöldségekkel recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb (én vegyesen készítettem alót, felsőt)
- 4 db sárgarépa
- 1 közepes zellergumó
- 1 nagyobb cukkini
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1-2 ág friss rozmaring
- 5 dkg vaj
- 2 ek Civita kukoricaolaj
- Ízlés szerint só és frissen őrölt fehérbors
Elkészítése:
A combokat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, majd egy előmelegített serpenyőben némi zsíradékon elősütöm.
A zellert, a répát, a cukkinit tetszőlegesen nagyobb darabokra vágom, a hagymát és a fokhagymát felszeletelem, sózom, bosrsozom és egy nagy darab sütőpapírra halmozom.
Az elősütött csirkecombokat a zöldséghalmaz tetejére sorakoztatom, sózom, borsozom, hozzáadom az aprított rozmaringot, a felkockázott vajat, majd alaposan beburkolom a sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöm.
A sütési idő letelte után kinyitom a csomagot és további 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kínálhatunk hozzá párolt rizst, sültburgonyát, de a vele sült zöldségek is tökéletesn elegendőek.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »