Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkecomb krumplipürével és zeller mártással recept

Sült csirkecomb krumplipürével és zeller mártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók

    • személyenként 2 kisebb csirkecomb
    • 2 kg krumpli
    • 1 cs zellerszár
    • 1 evőkanál liszt
    • tej
    • vaj
    • szárnyas fűszerkeverék

    Elkészítés:

    A combokat fűszerezem, olajjal kikent tepsibe teszem, mellé szórom az apróra vágott zellert, öntök alá 2 dl vizet és 200 fokon 1 óra alatt készre sütöm. Az elpárolgott vizet ha kell pótolom.

    A megtisztított burgonyát bő, sós vízben megfőzöm, leszűröm, a vajjal együtt összetöröm, felengedem tejjel és addig keverem kézi habverővel amíg, jó habos-krémes lesz.

    A megsült húst kiszedem a tepsiből, a visszamaradt zelleres zsiradékot átöntöm egy lábasba, megszórom egy evőkanál liszttel és annyi vízzel engedem fel amennyit a kívánt állag eléréséhez szükségesnek látok. A combokat a pürével és a mártással tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá