Sült csirkecomb krumplipürével és zeller mártással recept

Hozzávalók
- személyenként 2 kisebb csirkecomb
- 2 kg krumpli
- 1 cs zellerszár
- 1 evőkanál liszt
- tej
- vaj
- só
- szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés:
A combokat fűszerezem, olajjal kikent tepsibe teszem, mellé szórom az apróra vágott zellert, öntök alá 2 dl vizet és 200 fokon 1 óra alatt készre sütöm. Az elpárolgott vizet ha kell pótolom.
A megtisztított burgonyát bő, sós vízben megfőzöm, leszűröm, a vajjal együtt összetöröm, felengedem tejjel és addig keverem kézi habverővel amíg, jó habos-krémes lesz.
A megsült húst kiszedem a tepsiből, a visszamaradt zelleres zsiradékot átöntöm egy lábasba, megszórom egy evőkanál liszttel és annyi vízzel engedem fel amennyit a kívánt állag eléréséhez szükségesnek látok. A combokat a pürével és a mártással tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »