Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos csirkecombok kukoricás rizzsel recept

Ananászos csirkecombok kukoricás rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 7 db bőrös felső comb
    • 1 darabolt ananász konzerv
    • 7 szelet lm pannonia sajt (aki nem laktózérzékeny, mindenképpen füstölt sajtot használjon!)
    • vaj a jénai kikenéséhez és egy szeletke a rizshez (én ligát használtam)
    • 1 csésze rizs
    • 1,8 csésze forró víz
    • 1 kukorica konzerv

    Elkészítése:

    A csirkecombot kifilézem, – de a bőrt rajta hagyom, mert ettől finom szaftos marad a hús – ízlés szerint sózom, egy vajjal kikent jénaiba, a bőrös résszel lefele, szépen egymás mellé helyezem, majd a húson szépen elosztom az ananász konzervet.

    Alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm. Ha a hús megpuhult, ráteszem a sajtszeleteket és fólia nélkül 5 percre visszateszem a sütőbe.

    Amíg sül a hús, némi zsiradékon addig pirítom a rizst, amíg a kezem elbírja, majd felöntöm a forró vízzel, sózom, teszek bele egy kis szeletke vajat és lefedve 10-12 perc alatt készre főzöm.

    Ha a rizs elkészült, hozzákeverem a lecsepegtetett kukoricát és a hússal, forrón tálalom.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá