Ananászos csirkecombok kukoricás rizzsel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 7 db bőrös felső comb
- 1 darabolt ananász konzerv
- 7 szelet lm pannonia sajt (aki nem laktózérzékeny, mindenképpen füstölt sajtot használjon!)
- vaj a jénai kikenéséhez és egy szeletke a rizshez (én ligát használtam)
- 1 csésze rizs
- 1,8 csésze forró víz
- 1 kukorica konzerv
- só
Elkészítése:
A csirkecombot kifilézem, – de a bőrt rajta hagyom, mert ettől finom szaftos marad a hús – ízlés szerint sózom, egy vajjal kikent jénaiba, a bőrös résszel lefele, szépen egymás mellé helyezem, majd a húson szépen elosztom az ananász konzervet.
Alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm. Ha a hús megpuhult, ráteszem a sajtszeleteket és fólia nélkül 5 percre visszateszem a sütőbe.
Amíg sül a hús, némi zsiradékon addig pirítom a rizst, amíg a kezem elbírja, majd felöntöm a forró vízzel, sózom, teszek bele egy kis szeletke vajat és lefedve 10-12 perc alatt készre főzöm.
Ha a rizs elkészült, hozzákeverem a lecsepegtetett kukoricát és a hússal, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Forrás: https://gastrohobbi.blog.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.