Ananászos csirkecombok kukoricás rizzsel recept

Hozzávalók:
- 7 db bőrös felső comb
- 1 darabolt ananász konzerv
- 7 szelet lm pannonia sajt (aki nem laktózérzékeny, mindenképpen füstölt sajtot használjon!)
- vaj a jénai kikenéséhez és egy szeletke a rizshez (én ligát használtam)
- 1 csésze rizs
- 1,8 csésze forró víz
- 1 kukorica konzerv
- só
Elkészítése:
A csirkecombot kifilézem, – de a bőrt rajta hagyom, mert ettől finom szaftos marad a hús – ízlés szerint sózom, egy vajjal kikent jénaiba, a bőrös résszel lefele, szépen egymás mellé helyezem, majd a húson szépen elosztom az ananász konzervet.
Alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm. Ha a hús megpuhult, ráteszem a sajtszeleteket és fólia nélkül 5 percre visszateszem a sütőbe.
Amíg sül a hús, némi zsiradékon addig pirítom a rizst, amíg a kezem elbírja, majd felöntöm a forró vízzel, sózom, teszek bele egy kis szeletke vajat és lefedve 10-12 perc alatt készre főzöm.
Ha a rizs elkészült, hozzákeverem a lecsepegtetett kukoricát és a hússal, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »