Csirkemáj magyarosan recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 1-1 db zöld és piros paprika
- 2 db paradicsom
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gezerd fokhagyma
- 1 ek olaj
- só
- őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.
Ezután bele tesszük a csirkemájat (csíkokra is vághatjuk), felöntjük kb 1 dl forró vízzel,fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a kicsumázott,felszeletelt zöldpaprikákat, a paradicsomot, a megtört fokhagymát.
A főzés végén megszórjuk piros paprikával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Fontos, hogy a csirkemájat főzés közben ne fűszerezzük, mert kesernyés ízt kaphat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.