Citromos csirke recept
Hozzávalók:
- 1.5 kg csirkehús
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 25 dkg finomliszt
- diónyi margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél citrom
- só
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt, besózott csirkét a zsírban, egy kevés vízzel olyan puhára pároljuk, hogy a hús a csontról könnyen leváljék. Közben a lisztet összegyúrjuk a margarinnal, egy tojással, csipetnyi sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy darabkát félreteszünk a tésztából, a többit vékonyra nyújtjuk, és úgy bélelünk ki vele egy kis kerek tortaformát, hogy pereme is legyen. A megpuhult húst kicsontozzuk, kisebb darabokra vágva a kibélelt formába rakjuk, erre egy sor hajszálvékony citromkarikát terítünk, majd befedjük a maradék csirkével. A csirke levét a maradék tejföllel összekeverjük, és a húsra öntjük. A félretett tésztából egy vékony, kerek lapot nyújtunk, és befedjük vele a tortaformát. A tetejét a másik tojással megkenjük, és a sütőben ropogós pirosra sütjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

