Citromos csirke recept

Hozzávalók:
- 1.5 kg csirkehús
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 25 dkg finomliszt
- diónyi margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél citrom
- só
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt, besózott csirkét a zsírban, egy kevés vízzel olyan puhára pároljuk, hogy a hús a csontról könnyen leváljék. Közben a lisztet összegyúrjuk a margarinnal, egy tojással, csipetnyi sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy darabkát félreteszünk a tésztából, a többit vékonyra nyújtjuk, és úgy bélelünk ki vele egy kis kerek tortaformát, hogy pereme is legyen. A megpuhult húst kicsontozzuk, kisebb darabokra vágva a kibélelt formába rakjuk, erre egy sor hajszálvékony citromkarikát terítünk, majd befedjük a maradék csirkével. A csirke levét a maradék tejföllel összekeverjük, és a húsra öntjük. A félretett tésztából egy vékony, kerek lapot nyújtunk, és befedjük vele a tortaformát. A tetejét a másik tojással megkenjük, és a sütőben ropogós pirosra sütjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »