Csirke káposztával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 db csirke alsó comb
- 2 dl fehérbor
- ételízesítő
- 1 közepes fejes káposzta
- 3 ek kristálycukor
- 2 kk ételecet
- őrölt kömény
- olaj
- só
- bors
- víz
Elkészítése:
A combokat olajozott tepsibe helyezzük, majd ételízesítővel és borssal fűszerezzük. Ezután kb. 1 dl vizet és a 2 dl bort a tepsibe öntjük, és fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük.
A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk. Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni, hozzáadjuk a kristálycukrot, az őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.
A csirke káposztával kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 98 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.