Csirke káposztával recept

Hozzávalók:
- 4 db csirke alsó comb
- 2 dl fehérbor
- ételízesítő
- 1 közepes fejes káposzta
- 3 ek kristálycukor
- 2 kk ételecet
- őrölt kömény
- olaj
- só
- bors
- víz
Elkészítése:
A combokat olajozott tepsibe helyezzük, majd ételízesítővel és borssal fűszerezzük. Ezután kb. 1 dl vizet és a 2 dl bort a tepsibe öntjük, és fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük.
A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk. Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni, hozzáadjuk a kristálycukrot, az őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.
A csirke káposztával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »