Csirke káposztával recept
Hozzávalók:
- 4 db csirke alsó comb
- 2 dl fehérbor
- ételízesítő
- 1 közepes fejes káposzta
- 3 ek kristálycukor
- 2 kk ételecet
- őrölt kömény
- olaj
- só
- bors
- víz
Elkészítése:
A combokat olajozott tepsibe helyezzük, majd ételízesítővel és borssal fűszerezzük. Ezután kb. 1 dl vizet és a 2 dl bort a tepsibe öntjük, és fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük.
A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk. Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni, hozzáadjuk a kristálycukrot, az őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.
A csirke káposztával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


