Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős-csirke combok tejszínes-fokhagymás spenótágyon recept

Csípős-csirke combok tejszínes-fokhagymás spenótágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 db alsó 3 db felső csirkecomb
    • só, bors
    • őrölt chili paprika
    • olíva olaj
    • spenót levél vagy fagyasztott mirelit spenót
    • étkezési tejszín
    • fokhagyma

    Elkészítése:

    A combokat el helyezzük egy tálban és be sózzuk. A borsot és a őrölt chilit össze keverjük 6-7 ek olivával és rá öntjük a combokra, amiket jól be forgatunk a csípős pácba.

    Fogunk egy kerámia sütőt és bele rakjuk a combokat, a maradék pácot rá öntjük a combokra, lefedjük és 180 fokon pároljuk 40-45 percet.

    Levesszük a borítást és tovább pirítjuk kb 15 percig.

    A spenót leveleket olajon pároljuk, majd 4-5 gerezd fokhagymát préselünk rá. Amikor már szósz állaga van, hozzáadjuk a főzőtejszínt, ha hígabb lett kevés lisztel besűrítjük.

    Tipp:

    A spenótot mindenki a saját ízlése szerint készítse el (ki édesen, ki savanykásan szereti)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá