Csípős-csirke combok tejszínes-fokhagymás spenótágyon recept

Hozzávalók:
- 3 db alsó 3 db felső csirkecomb
- só, bors
- őrölt chili paprika
- olíva olaj
- spenót levél vagy fagyasztott mirelit spenót
- étkezési tejszín
- fokhagyma
Elkészítése:
A combokat el helyezzük egy tálban és be sózzuk. A borsot és a őrölt chilit össze keverjük 6-7 ek olivával és rá öntjük a combokra, amiket jól be forgatunk a csípős pácba.
Fogunk egy kerámia sütőt és bele rakjuk a combokat, a maradék pácot rá öntjük a combokra, lefedjük és 180 fokon pároljuk 40-45 percet.
Levesszük a borítást és tovább pirítjuk kb 15 percig.
A spenót leveleket olajon pároljuk, majd 4-5 gerezd fokhagymát préselünk rá. Amikor már szósz állaga van, hozzáadjuk a főzőtejszínt, ha hígabb lett kevés lisztel besűrítjük.
Tipp:
A spenótot mindenki a saját ízlése szerint készítse el (ki édesen, ki savanykásan szereti)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »