Csípős-csirke combok tejszínes-fokhagymás spenótágyon recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 db alsó 3 db felső csirkecomb
- só, bors
- őrölt chili paprika
- olíva olaj
- spenót levél vagy fagyasztott mirelit spenót
- étkezési tejszín
- fokhagyma
Elkészítése:
A combokat el helyezzük egy tálban és be sózzuk. A borsot és a őrölt chilit össze keverjük 6-7 ek olivával és rá öntjük a combokra, amiket jól be forgatunk a csípős pácba.
Fogunk egy kerámia sütőt és bele rakjuk a combokat, a maradék pácot rá öntjük a combokra, lefedjük és 180 fokon pároljuk 40-45 percet.
Levesszük a borítást és tovább pirítjuk kb 15 percig.
A spenót leveleket olajon pároljuk, majd 4-5 gerezd fokhagymát préselünk rá. Amikor már szósz állaga van, hozzáadjuk a főzőtejszínt, ha hígabb lett kevés lisztel besűrítjük.
Tipp:
A spenótot mindenki a saját ízlése szerint készítse el (ki édesen, ki savanykásan szereti)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.