Búbos libacomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-5 libacomb
- 40 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg füstölt húsos szalonna
- kevés olaj
- só
- majoránna
- 1 nagyobb alma
- 2 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
Köretnek:
- rizs
- mexikói zöldségkeverék
Elkészítése:
A libacombokat jól megmossuk, megszárítjuk. A savanyú káposztát átmossuk, apróra vágjuk, a füstölt szalonnát kockázzuk. Serpenyőben a szalonnát megdinszteljük, erre kerül a káposzta, majd némi víz. 15 percig pároljuk. A libacombon a bőrt kissé fellazítjuk, megtöltjük a káposztával. Ha szükséges a húst hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük.
Egy nagyobb tepsi aljára helyezzük a felszeletelt hagymát, almát és fokhagymát – erre jönnek a töltött húsok. Meglocsolom olíva olajjal majd lefedve mehet is az előmelegített sütőbe. Körülbelül 1- 1,5 óráig sütöm de inkább kisebb hőfokon. A végén a fóliát vagy fedőt leveszem, és a tetejét megpirítom.
Köretnek zöldséges rizst készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

