Búbos libacomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-5 libacomb
- 40 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg füstölt húsos szalonna
- kevés olaj
- só
- majoránna
- 1 nagyobb alma
- 2 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
Köretnek:
- rizs
- mexikói zöldségkeverék
Elkészítése:
A libacombokat jól megmossuk, megszárítjuk. A savanyú káposztát átmossuk, apróra vágjuk, a füstölt szalonnát kockázzuk. Serpenyőben a szalonnát megdinszteljük, erre kerül a káposzta, majd némi víz. 15 percig pároljuk. A libacombon a bőrt kissé fellazítjuk, megtöltjük a káposztával. Ha szükséges a húst hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük.
Egy nagyobb tepsi aljára helyezzük a felszeletelt hagymát, almát és fokhagymát – erre jönnek a töltött húsok. Meglocsolom olíva olajjal majd lefedve mehet is az előmelegített sütőbe. Körülbelül 1- 1,5 óráig sütöm de inkább kisebb hőfokon. A végén a fóliát vagy fedőt leveszem, és a tetejét megpirítom.
Köretnek zöldséges rizst készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

