Búbos libacomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 libacomb
- 40 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg füstölt húsos szalonna
- kevés olaj
- só
- majoránna
- 1 nagyobb alma
- 2 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
Köretnek:
- rizs
- mexikói zöldségkeverék
Elkészítése:
A libacombokat jól megmossuk, megszárítjuk. A savanyú káposztát átmossuk, apróra vágjuk, a füstölt szalonnát kockázzuk. Serpenyőben a szalonnát megdinszteljük, erre kerül a káposzta, majd némi víz. 15 percig pároljuk. A libacombon a bőrt kissé fellazítjuk, megtöltjük a káposztával. Ha szükséges a húst hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük.
Egy nagyobb tepsi aljára helyezzük a felszeletelt hagymát, almát és fokhagymát – erre jönnek a töltött húsok. Meglocsolom olíva olajjal majd lefedve mehet is az előmelegített sütőbe. Körülbelül 1- 1,5 óráig sütöm de inkább kisebb hőfokon. A végén a fóliát vagy fedőt leveszem, és a tetejét megpirítom.
Köretnek zöldséges rizst készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »