Brokkolis csirkekocka recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb, vékony csirkemell szelet
- 1 kisebb fej brokkoli (kb. 25 dkg)
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 nagy ek sűrű tejföl
- 15 dkg trappista sajt
- 2-3 dkg parmezán (el is hagyható ha nincs otthon)
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 0,5 kk házi fokhagymakrém
Elkészítése:
A megtisztított hús szeleteket (ha picit vastagabb kiklopfoljuk) meghintjük sóval, borssal és kicsit félretesszük. A brokkolit apró rózsáira szedjük, lobogó, sós vízben 4-5 perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat a tejföllel simára keverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel. Lereszeljük a sajtokat, majd egy nagy marék kivételével a tojásos tejfölbe keverjük. Egy kisebb jénai tálat (21*21*5 cm-es) vékonyan kikenünk egy kávéskanálnyi margarinnal, majd belefektetjük a melleket úgy, hogy teljesen befedjék a jénai alját.
Szépen rárakjuk a brokkoli rózsákat.
Rákanalazzuk a sajtos masszát (nagy része a húsra folyik, de sütés közben szépen megemelkedik), megszórjuk a félretett sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul, ez kb. 35 perc. Nem szükséges alufóliával lefedni, ennyi idő alatt a hús a tejfölös szószban szépen megpuhul, esetleg egy villával ellenőrizhetjük, hogy puha-e.
Ha hagyjuk egy kicsit hűlni, éles késsel szépen szeletelhető.
Tipp:
További képek az elkészítéséről megtekinthetők a blogon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »