Borított csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 egész csirkecomb
- 70 dkg gomba
- 2 cukkini
- 10 dkg bacon, szeletelt
- 2 csomó újhagyma
- 4 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
- 1 tk borsikafű (csombor)
- 1 tk oregáno
- 5 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon.
A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük.
Ragu készítése:
A zöldségekből és baconből ragut készítünk, ehhez keresztben centis csíkokra vágjuk a bacont, és 2 ek zsíron megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát a zöldjével együtt, és tovább pároljuk.
A gombát kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Megszórjuk borsikafűvel, borssal, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a saját leve elfő.
Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, elkeverjük, és levesszük a tűzről. A cukkinit nem pároljuk meg, mert majd megsül a hússal együtt a sütőben, és annyi levet ereszt, hogy a tepsibe nem kell külön folyadékot tenni.
Összeállítás:
Egy serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat, és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk picit, majd egy tepsi aljára sorakoztatjuk, és a sült olajjal meglocsoljuk.
Ráborítjuk a ragut, és egyenletesen elrendezzük a húson, majd meglocsoljuk a tejszín, tejföl, tojás, oregáno és fél adag reszelt sajt keverékével.
Tetejére rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. 40 percig a sütő aljában sütjük, majd feltesszük a felső rácsra, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
Vegyes körettel, vajas tört krumplival és párolt rizzsel tálalhatjuk.
A borított csirkecomb kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »