Borított csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 egész csirkecomb
- 70 dkg gomba
- 2 cukkini
- 10 dkg bacon, szeletelt
- 2 csomó újhagyma
- 4 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
- 1 tk borsikafű (csombor)
- 1 tk oregáno
- 5 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon.
A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük.
Ragu készítése:
A zöldségekből és baconből ragut készítünk, ehhez keresztben centis csíkokra vágjuk a bacont, és 2 ek zsíron megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát a zöldjével együtt, és tovább pároljuk.
A gombát kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Megszórjuk borsikafűvel, borssal, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a saját leve elfő.
Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, elkeverjük, és levesszük a tűzről. A cukkinit nem pároljuk meg, mert majd megsül a hússal együtt a sütőben, és annyi levet ereszt, hogy a tepsibe nem kell külön folyadékot tenni.
Összeállítás:
Egy serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat, és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk picit, majd egy tepsi aljára sorakoztatjuk, és a sült olajjal meglocsoljuk.
Ráborítjuk a ragut, és egyenletesen elrendezzük a húson, majd meglocsoljuk a tejszín, tejföl, tojás, oregáno és fél adag reszelt sajt keverékével.
Tetejére rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. 40 percig a sütő aljában sütjük, majd feltesszük a felső rácsra, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
Vegyes körettel, vajas tört krumplival és párolt rizzsel tálalhatjuk.
A borított csirkecomb kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »