Bolognais csirkeszelet recept

Hozzávalók:
- 4 csirkemell filé szelet
- 4 púpos ek maradék bolognai ragu
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 csapott kk csirke fűszersó
- 2-3 ek olaj a sütéshez
- 25 dkg spagetti tészta
Elkészítése:
A megtisztított hús szeleteket meghintjük a fűszerkeverékkel és egy kicsit beledörzsöljük (ha van időnk és lehetőségünk, még jobb, ha pár órát hagyjuk a fűszerben állni).
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A húsok mindkét oldalát pár perc alatt közepes lángon megsütjük. Majd mindegyik tetejére halmozunk 1-1 evőkanál bolognai ragut, amit a kanál domború oldalával egy kicsit elsimítunk. Meghintjük reszelt sajttal és 2-3 percig még együtt sütjük.
Melegen, a kifőtt tésztával kínáljuk.
Tipp:
Van úgy, hogy elszámítjuk magunkat a konyhában és marad egy kevés étel, ami már nem elegendő a következő étkezésre az egész család számára. Pont egy ilyen eset alkalmával ötlöttem ki ezt a duplán húsos fogást. Párom nagy bolognai rajongó, ezért gyakran kerül asztalra. Most, hogy ezt megkóstolta, azt mondta, hogy a jövőben csak így készítsem ezt a finomságot :-)
Ezzel a módszerrel a sajt nem olvadt meg a tetején, de aki mégis inkább úgy szeretné fogyasztani, az sütőpapíros tepsibe téve, 180 fokra előmelegített sütőbe tolva, pár perc alatt elérheti azt az eredményt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »