Batyus csirkecsoda recept
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell
- 2 egész mozzarella sajt szeletelve
- 6 ek paradicsom püré
- 6 ek morzsolt kukorica (én fagyasztottat használtam)
- 6 szeletke vaj
- 2 fej lila hagyma
- 1 fej vörös hagyma
- Ízlés szerint só és bazsalikom
Elkészítése:
Alufóliára teszek egy szelet besózott csirkemellet, megkenem egy evőkanál paradicsom pürével, ráteszek két szelet mozzarella sajtot és az alufóliát felhajtom, mintha kis kosárka lenne a hús körül, de még nem zárom össze. A hagymát apró kockára vágom és a lilát össze keverem a vörössel.
A paradicsomos-mozzarellás csirkére még teszek egy kanál kukoricát, megszórom egy evőkanálnyi hagyma egyveleggel, ízlés szerint bazsalikommal ízesítem, ráteszek egy szeletke vajat és végül alaposan összezárom az alufóliát, mintha kis batyu lenne.
Ezt a folyamatot még ötször megismétlem, majd a batyukat tepsire helyezem és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30 perc alatt készre sütöm!
Krumplipürével, rizzsel, hercegnő burgonyával tálalom!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


