Batyus csirkecsoda recept

Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell
- 2 egész mozzarella sajt szeletelve
- 6 ek paradicsom püré
- 6 ek morzsolt kukorica (én fagyasztottat használtam)
- 6 szeletke vaj
- 2 fej lila hagyma
- 1 fej vörös hagyma
- Ízlés szerint só és bazsalikom
Elkészítése:
Alufóliára teszek egy szelet besózott csirkemellet, megkenem egy evőkanál paradicsom pürével, ráteszek két szelet mozzarella sajtot és az alufóliát felhajtom, mintha kis kosárka lenne a hús körül, de még nem zárom össze. A hagymát apró kockára vágom és a lilát össze keverem a vörössel.
A paradicsomos-mozzarellás csirkére még teszek egy kanál kukoricát, megszórom egy evőkanálnyi hagyma egyveleggel, ízlés szerint bazsalikommal ízesítem, ráteszek egy szeletke vajat és végül alaposan összezárom az alufóliát, mintha kis batyu lenne.
Ezt a folyamatot még ötször megismétlem, majd a batyukat tepsire helyezem és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30 perc alatt készre sütöm!
Krumplipürével, rizzsel, hercegnő burgonyával tálalom!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »