Baconos gombás natúr szelet rizzsel recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- fél kg gomba
- 10 dkg bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál liszt
- 1 bögre rizs
- só
- bors
- majoránna
- egy fél teáskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
A bacont kockákra vágom és kevés olajon szép pirosra sütöm. Közben a megtisztított gombát tetszés szerint feldarabolom és mehet a szalonnára.
Amíg ez sül, a megmosott csirkemellet vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom és mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöm.
Ha a gomba visszapirult zsírjára hozzáadom a húst és felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Utána fűszerezem és szórok még rá kevés majorannát és épp csak annyi fűszerpaprikát, hogy kapjon egy kis színt.
A rizst kevés olajon átpirítom, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, borsosom és készre főzöm.
Tipp:
Ugyan még nem próbáltam, de szerintem jól működne cukkinivel vagy padlizsánnal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »