Baconos gombás natúr szelet rizzsel recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- fél kg gomba
- 10 dkg bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál liszt
- 1 bögre rizs
- só
- bors
- majoránna
- egy fél teáskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
A bacont kockákra vágom és kevés olajon szép pirosra sütöm. Közben a megtisztított gombát tetszés szerint feldarabolom és mehet a szalonnára.
Amíg ez sül, a megmosott csirkemellet vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom és mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöm.
Ha a gomba visszapirult zsírjára hozzáadom a húst és felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Utána fűszerezem és szórok még rá kevés majorannát és épp csak annyi fűszerpaprikát, hogy kapjon egy kis színt.
A rizst kevés olajon átpirítom, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, borsosom és készre főzöm.
Tipp:
Ugyan még nem próbáltam, de szerintem jól működne cukkinivel vagy padlizsánnal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

