Ananászos-sajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- himalája só, bors, csirkefűszer
- kókuszzsír
- egy nagy karika ananász (+ a díszítéshez)
- 10-15 dkg sajt
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágjuk. Mindkét oldalán himalája sóval, borssal, csirkefűszerrel fűszerezzük.
Kókuszzsírral kikent tepsibe helyezzük a csirkemellek felét. Rápakoljuk az apróra vágott ananászt és reszelt sajtot. Befedjük a csirkemell másik felével és tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 170 fokon alufóliával lefedve kb 40 percig sütjük, majd alufólia nélkül, míg pirosra sül.
Friss ananásszal díszíthetjük, illetve plusz köretnek adhatunk mellé.
Miért készítsd?
Az Ananászos-sajtos csirkemell egy izgalmas és ízletes étel, mely a trópusi ananász édességét ötvözi a sós sajttal és a szaftos csirkemellel. A különböző ízek és textúrák harmonikus egyensúlyban vannak, amelyek egyedülálló étkezési élményt nyújtanak. Az étel elkészítése egyszerű és gyors, így tökéletes választás lehet egy hét közbeni vacsorához vagy egy különleges alkalmi étkezéshez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

