Almával töltött liba recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb bontott liba
- só
- bors
- majoránna
- 6 db nagy alma
Elkészítése:
A libát többször átmossuk, majd papírtörlővel gondosan áttöröljük. Az almák magházát eltávolítjuk, majd negyedeljük. A liba belsejét sóval és borssal bedörzsöljük. Belehelyezzük az almákat, majd a bőrt hústűvel összetűzzük.
Egy nagyobb tepsibe, vagy ha van otthon mélyebb vas lábosba helyezzük, kevés vizet öntünk alá, és a liba mellé még néhány almát is helyezünk. A libát még egyszer jól megfűszerezzük (só, bors, majoránna) majd a fűszereket jól belemasszírozzuk a bőrbe.
Lefedve először magas hőfokon sütjük kb. 15 percig, ezután a hőfokot visszavéve ropogósra sütjük. Ez kb. 4 óra is lehet, a liba nagyságától függően.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »