Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almával töltött liba recept

Almával töltött liba
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb bontott liba
    • bors
    • majoránna
    • 6 db nagy alma

    Elkészítése:

    A libát többször átmossuk, majd papírtörlővel gondosan áttöröljük. Az almák magházát eltávolítjuk, majd negyedeljük. A liba belsejét sóval és borssal bedörzsöljük. Belehelyezzük az almákat, majd a bőrt hústűvel összetűzzük.

    Egy nagyobb tepsibe, vagy ha van otthon mélyebb vas lábosba helyezzük, kevés vizet öntünk alá, és a liba mellé még néhány almát is helyezünk. A libát még egyszer jól megfűszerezzük (só, bors, majoránna) majd a fűszereket jól belemasszírozzuk a bőrbe.

    Lefedve először magas hőfokon sütjük kb. 15 percig, ezután a hőfokot visszavéve ropogósra sütjük. Ez kb. 4 óra is lehet, a liba nagyságától függően.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá