Almás-hagymás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 1 nagyobb alma
- 1 nagyobb vöröshagyma
- erős paprika vagy chili
- kevés olívaolaj
- só
- bors
- mandula
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Az almát és a hagymát vékonyra szeleteljük. Kevés olívaolajban elkezdjük pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a húst is, amit fehéredésig pirítunk. Sózzuk, borsozzuk. Tetszés szerint adhatunk hozzá más fűszereket is.
Ezután hozzáadjuk az almát és a vékony csíkra vágott erős paprikát, és tovább sütjük. Mire a hús aranybarnára sül, az alma épphogy megpuhul, és a hagyma is már illatozik, akkor van készen.
Tipp:
Egyszerű zöldsalátával tálaltam, amit mandulával szórtam meg. Fantasztikus különben a hagyma édessége, az alma savanykás íze és a paprika csípős mivolta, így együtt egy ételben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »