Almás-hagymás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 1 nagyobb alma
- 1 nagyobb vöröshagyma
- erős paprika vagy chili
- kevés olívaolaj
- só
- bors
- mandula
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Az almát és a hagymát vékonyra szeleteljük. Kevés olívaolajban elkezdjük pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a húst is, amit fehéredésig pirítunk. Sózzuk, borsozzuk. Tetszés szerint adhatunk hozzá más fűszereket is.
Ezután hozzáadjuk az almát és a vékony csíkra vágott erős paprikát, és tovább sütjük. Mire a hús aranybarnára sül, az alma épphogy megpuhul, és a hagyma is már illatozik, akkor van készen.
Tipp:
Egyszerű zöldsalátával tálaltam, amit mandulával szórtam meg. Fantasztikus különben a hagyma édessége, az alma savanykás íze és a paprika csípős mivolta, így együtt egy ételben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »