Zserbogolyók recept

Hozzávalók:
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 15 dkg darált dió
- 3 cl konyak
- 2 cl rum
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A sárgabarackot jó apróra összevágjuk és leöntjük konyakkal. Egy órát állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle és hűtőbe tesszük.
A csokit felolvasztjuk és belekeverjük az olajat. Egyenként belemártjuk a golyókat fogpiszkálót használva segítségül. Tálcára tesszük és hűtőben tároljuk.
Tipp:
Olyan, mint egy jó minőségű bonbon, igazi ínyenc falat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »