Zserbó golyók 20 perc alatt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg darált keksz
- 10 dkg darált dió
- 4 ek sárgabaracklekvár
Bevonáshoz:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek tej
Elkészítése:
Az összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben a golyókat minimum 1 órán át, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni.
Amikor már forr, akkor lekapcsoljuk és egy kanál segítségével belemártogatjuk a golyókat. Természetesen, ha egy kis pálcikát használunk hozzá, akkor nem lesz talpa, de így meg még van egy kis “csak csoki” rész is benne.
Nézd meg videón is:
A zserbó golyók 20 perc alatt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 20 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »