Zebrakeksz recept
Hozzávalók:
- 1 csomag Albert keksz
- 1 csomag csoki pudingpor
- 3 dl tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál porcukor
- 12,5 dkg margarin
Elkészítése:
2 dl tejet a porcukorral tegyél egy kis lábasba és forrald fel. Közben a maradék tejjel keverd el a pudingport és a kakaót. Add a forró cukros tejhez és folyamatosan kevergetve főzd sűrűre.
A tűzről levéve jól keverd el benne a margarint és hagyd langyosra hűlni. Fektess egy tálcára egy kb 40 cm hosszú alufólia darabot. A kekszeket egyenként kend meg a kakaós krémmel és tapaszd őket egymáshoz, hogy egy rudat alkossanak.
A kekszrudat igazítsd az alufólia közepére és csomagold bele. Tedd a hűtőszekrénybe legalább egy napra pihenni.
A megpuhult kekszrudat csomagold ki, és éles késsel szeleteld ferdén kb 1 cm vastag szeletekre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

