Túrótorta őzgerincben recept
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 6 dl tej
- 3 cs vaníliás cukor
- 3 ek zselatin
Elkészítése:
A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixgépben habosra keverjük.
A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint, majd gyöngyözésig melegítjük (nem kell forralni!). Kihűtjük és összekeverjük a turmixolt túrós krémmel.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, és beleöntjük a keveréket. Megszórjuk apró gyümölcsdarabokkal, eper, málna, meggy, barack, banán, ribizli, stb. Dzsemet vagy sűrű lekvárt is lehet használni.
Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szépen megkeményedjen.
Kiborítjuk egy tálcára, eltávolítjuk a folpackot.
Díszítésként a tetejére kerülhetnek gyümölcsdarabok illetve menta.
A bordák mentén felszeleteljük, és tálaljuk.
Tipp:
Zselatinból én majdnem két csomaggal beletettem, sőt még keményítőt is, hogy biztosra menjek, mert folyós maradhat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

