Túrótorta őzgerincben recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 6 dl tej
- 3 cs vaníliás cukor
- 3 ek zselatin
Elkészítése:
A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixgépben habosra keverjük.
A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint, majd gyöngyözésig melegítjük (nem kell forralni!). Kihűtjük és összekeverjük a turmixolt túrós krémmel.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, és beleöntjük a keveréket. Megszórjuk apró gyümölcsdarabokkal, eper, málna, meggy, barack, banán, ribizli, stb. Dzsemet vagy sűrű lekvárt is lehet használni.
Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szépen megkeményedjen.
Kiborítjuk egy tálcára, eltávolítjuk a folpackot.
Díszítésként a tetejére kerülhetnek gyümölcsdarabok illetve menta.
A bordák mentén felszeleteljük, és tálaljuk.
Tipp:
Zselatinból én majdnem két csomaggal beletettem, sőt még keményítőt is, hogy biztosra menjek, mert folyós maradhat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »