Túrós-tejszínes-gyümölcsös őzgerinc (nem kell sütni) recept

Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín
- fél kocka margarin
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor,2 cs. vaníliás cukor
- 2 cs. tortazselé
- 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- babapiskóta
- rumaroma
- málnaszörp
Elkészítés: A margarint fazékban felolvasztjuk,bele a cukrok,tejszín,túró,majd kevergetés melett felhevítjük, úgy hogy ne forrjon. A tűzről levéve robotgéppel keverjük és hozzáadjuk a megfőzött tortazselét.
Az őzgerincformába folpackot vágunk, erre öntjük a masszát, majd beleszórjuk a gyümölcsöket.
1,5-2 dl szörpbe rumaromát teszünk és ízlés szerint beleforgatjuk a babapiskótákat és ráhelyezzük egymás mellé a sütire. Ráhajtjuk a folpack szélét és kb. 8-10 órára hűtőbe tesszük. Tálcára borítjuk és levesszük a folpackot,és felszeleteljük.
Ha sok éhes száj van otthon akkor 2-3 óra fagyasztó is megteszi :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »