Túrós-tejszínes-gyümölcsös őzgerinc (nem kell sütni) recept
Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín
- fél kocka margarin
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor,2 cs. vaníliás cukor
- 2 cs. tortazselé
- 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- babapiskóta
- rumaroma
- málnaszörp
Elkészítés: A margarint fazékban felolvasztjuk,bele a cukrok,tejszín,túró,majd kevergetés melett felhevítjük, úgy hogy ne forrjon. A tűzről levéve robotgéppel keverjük és hozzáadjuk a megfőzött tortazselét.
Az őzgerincformába folpackot vágunk, erre öntjük a masszát, majd beleszórjuk a gyümölcsöket.
1,5-2 dl szörpbe rumaromát teszünk és ízlés szerint beleforgatjuk a babapiskótákat és ráhelyezzük egymás mellé a sütire. Ráhajtjuk a folpack szélét és kb. 8-10 órára hűtőbe tesszük. Tálcára borítjuk és levesszük a folpackot,és felszeleteljük.
Ha sok éhes száj van otthon akkor 2-3 óra fagyasztó is megteszi :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

