Túrós panna cotta szederrel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 16 dkg túró
- 1 dl tej
- 5 dkg cukor
- 10 g zselatin
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg szeder
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
3 evőkanál cukorral addig főzzük a szedret míg sűrű szirupos lesz.
Egy 6 darabos muffin formát kibélelünk frissen tartó fóliával.
A zselatint kevés vízbe beáztatjuk. Felforraljuk a tejet az 5 dkg cukorral. Belekeverjük a zselatint. A túrót áttörjük és ráöntjük a zselatinos tejet. A habtejszínt felverjük és beleforgatjuk a zselatinos tejbe. Ezt a masszát osztjuk 6 kisebb formába, a közepébe mélyedést készítünk ahová a szeder szirupot töltjük, majd bezárjuk a maradék túrókrémmel. Hűtőben 1-2 órát dermesztjük.
Jó étvágyat hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »