Túrós panna cotta szederrel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 16 dkg túró
- 1 dl tej
- 5 dkg cukor
- 10 g zselatin
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg szeder
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
3 evőkanál cukorral addig főzzük a szedret míg sűrű szirupos lesz.
Egy 6 darabos muffin formát kibélelünk frissen tartó fóliával.
A zselatint kevés vízbe beáztatjuk. Felforraljuk a tejet az 5 dkg cukorral. Belekeverjük a zselatint. A túrót áttörjük és ráöntjük a zselatinos tejet. A habtejszínt felverjük és beleforgatjuk a zselatinos tejbe. Ezt a masszát osztjuk 6 kisebb formába, a közepébe mélyedést készítünk ahová a szeder szirupot töltjük, majd bezárjuk a maradék túrókrémmel. Hűtőben 1-2 órát dermesztjük.
Jó étvágyat hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

