Túrós panna cotta szederrel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 16 dkg túró
- 1 dl tej
- 5 dkg cukor
- 10 g zselatin
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg szeder
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
3 evőkanál cukorral addig főzzük a szedret míg sűrű szirupos lesz.
Egy 6 darabos muffin formát kibélelünk frissen tartó fóliával.
A zselatint kevés vízbe beáztatjuk. Felforraljuk a tejet az 5 dkg cukorral. Belekeverjük a zselatint. A túrót áttörjük és ráöntjük a zselatinos tejet. A habtejszínt felverjük és beleforgatjuk a zselatinos tejbe. Ezt a masszát osztjuk 6 kisebb formába, a közepébe mélyedést készítünk ahová a szeder szirupot töltjük, majd bezárjuk a maradék túrókrémmel. Hűtőben 1-2 órát dermesztjük.
Jó étvágyat hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »