Túrós-barackos őzgerinc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 1 üveg barackbefőtt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- ízlés szerint porcukor
- 250 g barackos joghurt
- 10 dkg margarin
- 3 dl tej
- 5 kiskanál zselatin
- 22 db háztartási keksz
Elkészítése:
Forraljuk fel a tejet a zselatinnal! Majd néha megkeverve hagyjuk hűlni!
Keverjük habosra a margarint a vaníliás cukorral, porcukorral, ezután adjuk hozzá a joghurtot, a kristálycukrot és a túrót!
Alaposan keverjük el, végül öntsük hozzá a zselatinos tejet, illetve az apró kockára vágott barackot!
Folpackkal béleljünk ki egy őzgerinc formát, és öntsük bele a barackos masszát! Végül háztartási keksszel fedjük le, és 4-5 órát pihentessük hűtőben!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

