Turó rudi gombóc recept

Hozzávalók:
- 45 dkg félzsíros túró
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vörös áfonya
- 20 g zselatin
- 1 dl víz
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A zselatint hőálló fém tálban elkeverjük a hideg vízzel, majd mikor megduzzadt, vízgőz felett felolvasztjuk.
A csokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az olajat.
A túrót elkeverjük a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal, és a vörös áfonyával. Az előkészített zselatint hozzákeverjük a túrós keverékhez, és 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, a felolvasztott csokoládéban megforgatjuk.
Hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a csoki megdermedjen.
Tipp:
Aki édesebb ízhez van szokva, tehet bele több cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »