Turó rudi gombóc recept
Hozzávalók:
- 45 dkg félzsíros túró
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vörös áfonya
- 20 g zselatin
- 1 dl víz
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A zselatint hőálló fém tálban elkeverjük a hideg vízzel, majd mikor megduzzadt, vízgőz felett felolvasztjuk.
A csokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az olajat.
A túrót elkeverjük a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal, és a vörös áfonyával. Az előkészített zselatint hozzákeverjük a túrós keverékhez, és 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, a felolvasztott csokoládéban megforgatjuk.
Hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a csoki megdermedjen.
Tipp:
Aki édesebb ízhez van szokva, tehet bele több cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

