Turó rudi gombóc recept

Hozzávalók:
- 45 dkg félzsíros túró
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vörös áfonya
- 20 g zselatin
- 1 dl víz
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A zselatint hőálló fém tálban elkeverjük a hideg vízzel, majd mikor megduzzadt, vízgőz felett felolvasztjuk.
A csokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az olajat.
A túrót elkeverjük a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal, és a vörös áfonyával. Az előkészített zselatint hozzákeverjük a túrós keverékhez, és 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, a felolvasztott csokoládéban megforgatjuk.
Hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a csoki megdermedjen.
Tipp:
Aki édesebb ízhez van szokva, tehet bele több cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »