Torta másképpen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 evőkanál baracklekvár
- 3 evőkanál kakaó
- 0,5 dl rum
Díszítéshez:
- kb 50 dkg marcipán
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, jól átgyúrjuk, és már formázhatjuk is.
Ha megformáztuk nem kell bekenni semmivel, rögtön tetszés szerint bevonhatjuk a marcipánnal, betesszük hűtőszekrénybe, másnapra teljesen összeáll.
Tipp:
Nagyon sokáig (akár 2 hétig is) eláll. A “tésztájába” én szoktam a rumon kívül beletenni egy fél üvegcse rum aromát is, úgy még finomabb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »