Tiramisu tojás nélkül recept
Hozzávalók:
- 5,5 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 75 ml rumaroma
- 5 ek cukor
- 3 dl főzött kávé
- 2 csomag babapiskóta
- 2 ek kakaópor
- apróra vágott étcsoki
Elkészítése:
A tejszínt, a mascarponét, a rumaromát és a cukrot keverjük össze egy tálban, amíg a krém egynemű nem lesz.
A kávét tegyük egy tálba, forgassuk meg benne gyorsan a babapiskótát.
Egy tál alját rakjuk ki a mártott piskótákkal, erre öntsük rá a massza felét, szórjuk rá az étcsokit. Jöhet a következő réteg piskóta, és a maradék krém.
Tetejét szórjuk meg kakaóporral, és kedvünk szerint díszítsük. Tegyük hűtőbe, majd kb. 5-6 óra múlva fogyasztható. Addigra összeérik a desszertünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


