Tejszínhabos gyümölcsös torta recept
Hozzávalók:
- 160 g háztartási keksz
- 80 g margarin
- 500 g fagyasztott gyümölcs
- víz
- 4 ek cukor
- 100 ml forró víz
- 30 g zselatinpor
- 250 ml tejszín
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A fagyasztott gyümölcsöt kevés vízzel és a cukorral megfőzzük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint és ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe tesszük min. 5 órára. Tálalás előtt kivesszük a formából és cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

