Tejszínes epertorta babapiskótából recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 40 dkg babapiskóta
- 1,5 l tej
- 3 csomag tejszínes pudingpor
- 12 ek cukor
A tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
- reszelt ét csoki vagy tortadara
- eperszemek
Előkészítés: A három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés:Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegezzük a piskótát a pudingot és az epret. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, ráöntjük a puding egy harmadát és kirakjuk az eper egy harmadával.
A rétegezést még kétszer megismételjük. A tetején elsimítjuk a pudingot és a tortát fél órára a hűtőbe tesszük majd rákenjük a tejszínhabot. Az eper szemekkel díszítjük.
A tortát tegyük a hűtőbe és csak másnap szeleteljük fel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.