Tejfölös kekszes süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg háztartási keksz
- 1350 g tejföl (3 nagy pohár)
- 4 csomag vaníliás cukor
- 4 ek eperlekvár
- 4 ek porcukor
- 2 csomag tortazselé (piros)
- 2 dl málnaszörp (szükség szerint)
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsi aljára rakunk egy sor kekszet. Egy nagy tejfölt kikeverünk 4 csomag vaníliás cukorral, ráöntjük a kekszre, és szépen egyenletesen elkenjük rajta.
Ismét egy sor keksz következik. Ezután a nagy tejfölt 4 ek eperlekvárral keverjünk ki. (Ha nincs otthon lekvár, akkor én málnaszörppel szoktam helyettesíteni.) Majd ezt is rátesszük a keksz tetejére.
Megint egy réteg keksz, majd nagy tejföl 4 ek porcukorral, és ezt is rákenjük a kekszre. Jön az utolsó réteg keksz, ez a teteje. Erre kerül rá a piros tortazselé, amit a tasakon lévő leírás szerint készítünk el. (Én szoktam a zseléhez is tenni egy kis szörpöt.)
Elkészült a zselé, ráöntjük a kekszre, és egy jó fél napra, vagy egy napra a hűtőbe tesszük, míg a keksz meg nem puhul.
Tipp:
30 perc alatt sütés nélkül elkészíthető, de egy nap alatt el is fogy!