Tejfölös-kekszes sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 700 g szögletes háztartási keksz
- egy nagy vödör tejföl (800g)
- 8 ek porcukor
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
Díszítés:
- eper
Elkészítés: (Tepsi mérete: 30×33 cm)
A tejfölbe belekeverjük a porcukrot és a kakaóport. Jól összekeverjük.
A tepsi alját kirétegezzük a háztartási keksszel, majd a tejfölös massza kétharmadát rákenjük, ezt befedjük egy sor keksszel, majd rákenjük a tejfölös masszát, ismét egy keksz sort teszünk rá és a tetejére rákenjük a megmaradt tejfölös masszát.
A süteményt egy éjszakára betesszük pihenni a hűtőbe, hogy a kekszek jól megpuhuljanak.
Másnap elővesszük és amekkora a kekszmérete akkora kockákra felszeleteljük. A tetejét eper szemmel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »

