Tejfölös kekszes recept

Hozzávalók:
- 60-70 dkg szögletes háztartási keksz
- 2 nagy pohár tejföl (450 gr)
- 9 púpos evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tejfölt kiöntjük egy edénybe és összekeverjük a cukorral és vaníliás cukorral (én tettem bele egy kevés citromlevet is).
Egy másik edénybe vagy tepsibe teszünk egy réteg kekszet, aztán megkenjük a tejfölös keverékkel. Ezt addig folytatjuk rétegezve, míg el nem fogy a hozzávalónk. A felső réteg tejföl legyen. A tetejét citromkarikákkal is lehet díszíteni. Betesszük egy napra hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon, majd szeletelhető és fogyasztható. Nagyon egyszerű, és finom! Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »