Tejfölös kekszes recept
Hozzávalók:
- 60-70 dkg szögletes háztartási keksz
- 2 nagy pohár tejföl (450 gr)
- 9 púpos evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tejfölt kiöntjük egy edénybe és összekeverjük a cukorral és vaníliás cukorral (én tettem bele egy kevés citromlevet is).
Egy másik edénybe vagy tepsibe teszünk egy réteg kekszet, aztán megkenjük a tejfölös keverékkel. Ezt addig folytatjuk rétegezve, míg el nem fogy a hozzávalónk. A felső réteg tejföl legyen. A tetejét citromkarikákkal is lehet díszíteni. Betesszük egy napra hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon, majd szeletelhető és fogyasztható. Nagyon egyszerű, és finom! Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

