Tejfölös babapiskótás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 liter zsíros tejföl
- 1 csomag babapiskóta
- 2-3 narancs reszelt héja vagy narancs aroma
- csipet só
- 2-3 ek kakaópor (én még tettem bele olvasztott étcsokit is de elhagyható)
- kb 10-15 ek porcukor
Elkészítése:
A tejfölt kikeverjük a porcukorral (kóstoljuk meg elég édes-e) és a reszelt narancs héjjal, majd elfelezzük és az egyik felébe kakaóport teszünk,majd kikeverjük.
Egy edény aljába leteszünk egy sor babapiskótát, rátesszük a kakaós krémet (ha akarunk hagyhatunk belőle kicsit a díszítésnek),elsimítjuk,erre jön még egy réteg babapiskóta és rásimítjuk a fehér krémet.
1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Tipp:
Ehhez a fajta sütihez érdemes megvenni a zsíros tejfölt én most a lájtosat (kék dobozosat)vettem meg és nem dermedt meg annyira a krémje csak a kakaós része.
Én nem tettem bele túl sok cukrot ezért ha valaki az édesebbet szereti tegyen bele többet.
Nagyon finom csak vaníliásan vagy pedig a vaníliás és reszelt citromhéjas variáció is :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

