Tejcsokoládés sporszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 egész üvegcse rum aroma
- 2 dl hideg tej
Tetejére:
- 1 tábla tejcsokoládé
- 150 ml sűrített cukrozott tej
- 3 ek olaj (vagy 5 dkg vaj)
Elkészítése:
A darált kekszet össze keverjük a cukorral, a vajjal, a rum aromával, és a vaníliás cukorral. Tejet óvatosan adagolva, annyit teszünk a kekszes keverékhez, hogy az könnyen formázható legyen és ne ragadjon. Alaposan össze gyúrjuk.
Egy 1.5 cm falmagasságú tálcába bele rendezzük és amikor már majdnem egy szintű akkor egy műanyag krémkártyával és kis víz segítségével simára simítjuk! Majd hűtőbe tesszük.
Tetejére:
Egy lábasba vizet kezdünk el forralni, mikor forr takarékra vesszük a lángot. A vízre helyezünk egy másik keverő tálat lehetőleg fémet. Bele tördeljük a tejcsokit majd hozzá adjuk a 150 ml sűrített cukrozott tejet és az olajat vagy a margarint! Addig kevergetjük míg a csoki el nem olvad rendesen majd a hűtőből kivesszük a kekszet és a tetejére öntjük a csokit és eloszlatjuk rajta!
Majd 30 percre hűtőbe tesszük. Tálalhatunk mellé vanília vagy csokoládé fagylaltot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »