Tejcsokoládés sporszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 egész üvegcse rum aroma
- 2 dl hideg tej
Tetejére:
- 1 tábla tejcsokoládé
- 150 ml sűrített cukrozott tej
- 3 ek olaj (vagy 5 dkg vaj)
Elkészítése:
A darált kekszet össze keverjük a cukorral, a vajjal, a rum aromával, és a vaníliás cukorral. Tejet óvatosan adagolva, annyit teszünk a kekszes keverékhez, hogy az könnyen formázható legyen és ne ragadjon. Alaposan össze gyúrjuk.
Egy 1.5 cm falmagasságú tálcába bele rendezzük és amikor már majdnem egy szintű akkor egy műanyag krémkártyával és kis víz segítségével simára simítjuk! Majd hűtőbe tesszük.
Tetejére:
Egy lábasba vizet kezdünk el forralni, mikor forr takarékra vesszük a lángot. A vízre helyezünk egy másik keverő tálat lehetőleg fémet. Bele tördeljük a tejcsokit majd hozzá adjuk a 150 ml sűrített cukrozott tejet és az olajat vagy a margarint! Addig kevergetjük míg a csoki el nem olvad rendesen majd a hűtőből kivesszük a kekszet és a tetejére öntjük a csokit és eloszlatjuk rajta!
Majd 30 percre hűtőbe tesszük. Tálalhatunk mellé vanília vagy csokoládé fagylaltot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »