Tejbegríz kehely recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 liter tej
- 4 púpozott ek búzadara
- 2 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk vaj
- 6 ek lekvár (barack, szilva, meggy stb)
- 3 kivi
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A tejet a cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal felmelegítjük, majd belekavarjuk a búzadarát és közepes tűzön, kevergetve készre főzzük. A tűzről levéve belereszeljük a citrom héját.
A kehely aljára teszünk egy réteg tejbegrízt, majd egy réteg szilvalekvárt, újabb réteg tejbegrízt, majd baracklekvárt. Tetejét tejbegrízzel zárjuk és kivi szeletekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

