Tejbegríz kehely recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 liter tej
- 4 púpozott ek búzadara
- 2 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk vaj
- 6 ek lekvár (barack, szilva, meggy stb)
- 3 kivi
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A tejet a cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal felmelegítjük, majd belekavarjuk a búzadarát és közepes tűzön, kevergetve készre főzzük. A tűzről levéve belereszeljük a citrom héját.
A kehely aljára teszünk egy réteg tejbegrízt, majd egy réteg szilvalekvárt, újabb réteg tejbegrízt, majd baracklekvárt. Tetejét tejbegrízzel zárjuk és kivi szeletekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »