Szőlő parfé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 ek porcukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 4 dl cukrozott habtejszín
- 1 cs piskóta tallér
- 1 kg szőlő (piros vagy fehér is lehet vagy akár vegyesen)
Elkészítése:
A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük az ízesített tejföllel.
Ezt követően egy üvegtálba teszünk egy réteg krémet, majd rá egy sor piskóta tallért, aztán ismét egy sor krémet, egy sor szőlőt, majd és újabb sor piskóta tallért. Tetejét a krémmel zárjuk, szőlővel díszítjük majd 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg a piskóta megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

