Szőlő parfé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 ek porcukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 4 dl cukrozott habtejszín
- 1 cs piskóta tallér
- 1 kg szőlő (piros vagy fehér is lehet vagy akár vegyesen)
Elkészítése:
A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük az ízesített tejföllel.
Ezt követően egy üvegtálba teszünk egy réteg krémet, majd rá egy sor piskóta tallért, aztán ismét egy sor krémet, egy sor szőlőt, majd és újabb sor piskóta tallért. Tetejét a krémmel zárjuk, szőlővel díszítjük majd 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg a piskóta megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »