Színes cukor recept
Hozzávalók:
- kristálycukor
- aromák: vanília, rum, vérnarancs, meggy
- színezék
- fahéj
- citromlé
Elkészítése:
A cukorhoz nagyon kevés folyadékot adunk (1 evőkanál cukorhoz is csak néhány csepp kell) és a tetszőleges színezéket, aromát, fűszert, jól összekeverjük és a formába nyomkodjuk. A forma legyen egyszerű felületű, félgömb, kocka stb, így biztosabban egyben marad a kész cukrunk (én egy bonbon műanyag tartójába tettem és egy teáskanál hátával nyomkodtam le).
1-2 napot várunk, amíg kiszárad, akkor ki lehet fordítani a formából. Lehet készíteni kétféle színűt is, ha egymásra lapogatjuk a két réteget.
Nálam ilyenek készültek: vaníliás, citromos, rumos, fahéjas, vérnarancsos, meggyes és ezek kombinációi
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

