Színes cukor recept

Hozzávalók:
- kristálycukor
- aromák: vanília, rum, vérnarancs, meggy
- színezék
- fahéj
- citromlé
Elkészítése:
A cukorhoz nagyon kevés folyadékot adunk (1 evőkanál cukorhoz is csak néhány csepp kell) és a tetszőleges színezéket, aromát, fűszert, jól összekeverjük és a formába nyomkodjuk. A forma legyen egyszerű felületű, félgömb, kocka stb, így biztosabban egyben marad a kész cukrunk (én egy bonbon műanyag tartójába tettem és egy teáskanál hátával nyomkodtam le).
1-2 napot várunk, amíg kiszárad, akkor ki lehet fordítani a formából. Lehet készíteni kétféle színűt is, ha egymásra lapogatjuk a két réteget.
Nálam ilyenek készültek: vaníliás, citromos, rumos, fahéjas, vérnarancsos, meggyes és ezek kombinációi
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »