Szabi szelet recept
Hozzávalók:
- 1 nagy tejföl
- 1 kg keksz
- ízlés szerint lekvár
- téglalap alakú jénai tál
Elkészítése:
Tejfölt összekeverem a lekvárral. Tál aljára kekszet teszek, majd megkenem a tejfölös-lekváros masszával. Lefedem keksszel, megkenem a tetejét masszával….és így tovább. Egy sor keksz, 1 sor massza. Tetejére lehet szórni gyümölcsöt. Ribizlit, fekete szedret, epret.
1 órára berakjuk a hűtőbe, hogy a keksz felszívja a masszát!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

