Sütinyalóka recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 2 csapott evőkanál kakaópor
- 4-5 dl tej
- 1 tábla tejcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- mogyoró
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk a lekvárt, a kakaóport és kevés tejet. Ezeket összedolgozzuk és annyi tejet adunk még hozzá, hogy formázható legyen a massza. A kész masszából kisebb golyókat formázunk.
A csokoládét egy tálba tördeljük, hozzáadjuk az étolajat és gőz felett felolvasztjuk. A golyókat a csokoládéba mártjuk, majd egy rácsra helyezzük, hogy kicsit megdermedjen.
Mikor a csokoládé már nem folyós, akkor meghempergetjük az összevágott mogyoróban és hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megszilárduljon. A kész sütinyalókákat pálcára vagy szívószálra szúrjuk és kész is a gyermekek vidám csemegéje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










