Sütés nélküli citromtorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 12 dkg margarin
- 25 dkg háztartási keksz
A krémhez:
- 2 db citrom leve és reszelt héja
- 15 dkg porcukor
- 2,5 dl habtejszín
- 40 dkg sovány túró
- 2 dkg zselatin
Elkészítése: Elkészítés
A kekszet ledaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk). A margarint megolvasztjuk és összekeverjük a darált keksszel.
A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk és hűtőbe tesszük. A túrót összekeverjük a cukor felével, és az alaposan megmosott citrom héjával.
A citromokat kicsavarjuk, levükbe beletesszük a zselatint, és kis lángon felolvasztjuk. Nem forraljuk fel!
A tejszínt jó kemény habbá verjük, a maradék cukorral, a citromos zselével együtt hozzákeverjük a túrókrémhez.
Eloszlatjuk a krémet a hűtőből kivett tésztán és két órára hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.