Sportszelet újraértelmezve recept
Hozzávalók:
Masszához:
- 0,5 kg darált háztartási keksz
- 4 ek kakaópor
- 25 dkg vaj/margarin
- 15 dkg cukor
- 2 dl tej
- rumaroma
Díszítés:
- 15 dkg marcipánmassza, vagy
2 tábla fehér csoki
Elkészítése:
A darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverjük. A kockára vágott vajat egy lábasban megolvasztjuk. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadjuk a cukrot és a tejet, majd az egészet felmelegítem.
A cukros-tejes olvasztott vajat a kakaós darált kekszre öntjük, majd hozzáadjuk a rumaromát. Az egészet jól összegyúrjuk. Egy kb. 28 x 25-ös tepsit kibélelünk sütőpapírral és ebbe simítjuk bele a kekszes masszát. Hűtőbe tesszük.
Tipp:
Ha húsvéti dizájnt akarunk adni neki, nyuszis szaggatóval nyulakat szaggatunk ki, majd a kinyújtott marcipánból is, és összeillesztjük őket és már várhatjuk is a locsolkodókat! Ha csak egy hétvégére készítjük, 2 tábla fehér csokit – vízgőz felett – megolvasztunk, ezzel vonjuk be a masszát, hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

