Sport szelet sütés nélkül recept
Hozzávalók:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg margarin
- 2 ek sárgabaracklekvár
- 1 ek rumaroma
- 9 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A kekszet, a porcukrot és a kakaóport egy tálba szórjuk, majd jól összekeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott margarint, a rumaromát, a baracklekvárt és összedolgozzuk.
Egy 20*30 cm nagyságú tepsit kibélelünk folpackkal és belenyomkodjuk a tésztát.
Lefedve hűtőbe rakjuk legalább egy órára.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tészta tetejére simítjuk.
Hagyjuk megszilárdulni, majd egy éles késsel felszeleteljük.
Tipp:
Amikor megszülettek a kicsik, gyakran készítettem ezt a sütit, hisz nem igényelt sok időt és nem kellett hangos konyhai gépeket sem használni. Így alvásidőben gyorsan össze tudtam állítani.
A hűtőben sokáig eláll és remek vendégváró.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


