Rizses ribizlitorta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 1 l tej
- 10-15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás puding
- fél cs zselatin
- ribizli szemek
- fél l habtejszín
- mandula szirom
- citromfű
Elkészítése:
A rizst fél l tejjel és 1-2 ek cukorral puhára főzzük. A pudingot a szokásos módon felfőzzük a maradék fél l tejben, majd kihűtjük. A zselatint kb fél dl vízben feloldjuk. 2 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd adunk hozzá ribizlit ízlés szerint. A habtejszínt összekeverjük a pudinggal, zselatinnal és a rizzsel. Az egészet egy tortaformába öntjük és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. A maradék habtejszínt kevés porcukorral kemény habbá verjük, majd bekenjük vele a torta oldalát és tetejét, majd a maradék habból rózsákat nyomunk a tetejére. Tetejére ribizlit, az oldalára mandula forgácsot szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »