Rizses ribizlitorta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 1 l tej
- 10-15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás puding
- fél cs zselatin
- ribizli szemek
- fél l habtejszín
- mandula szirom
- citromfű
Elkészítése:
A rizst fél l tejjel és 1-2 ek cukorral puhára főzzük. A pudingot a szokásos módon felfőzzük a maradék fél l tejben, majd kihűtjük. A zselatint kb fél dl vízben feloldjuk. 2 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd adunk hozzá ribizlit ízlés szerint. A habtejszínt összekeverjük a pudinggal, zselatinnal és a rizzsel. Az egészet egy tortaformába öntjük és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. A maradék habtejszínt kevés porcukorral kemény habbá verjük, majd bekenjük vele a torta oldalát és tetejét, majd a maradék habból rózsákat nyomunk a tetejére. Tetejére ribizlit, az oldalára mandula forgácsot szórhatunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.