Rizses ribizlitorta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 1 l tej
- 10-15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás puding
- fél cs zselatin
- ribizli szemek
- fél l habtejszín
- mandula szirom
- citromfű
Elkészítése:
A rizst fél l tejjel és 1-2 ek cukorral puhára főzzük. A pudingot a szokásos módon felfőzzük a maradék fél l tejben, majd kihűtjük. A zselatint kb fél dl vízben feloldjuk. 2 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd adunk hozzá ribizlit ízlés szerint. A habtejszínt összekeverjük a pudinggal, zselatinnal és a rizzsel. Az egészet egy tortaformába öntjük és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. A maradék habtejszínt kevés porcukorral kemény habbá verjük, majd bekenjük vele a torta oldalát és tetejét, majd a maradék habból rózsákat nyomunk a tetejére. Tetejére ribizlit, az oldalára mandula forgácsot szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

