Ribizlis joghurttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 15 dkg keksz
- 15 dkg kakaós keksz
- 15 dkg margarin
A habos-joghurtos töltelékhez:
- 225 g natúr joghurt
- 175 g tejföl
- 15-20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg ribizli (én vegyesen fehéret és pirosat is tettem bele)
- 2 dl habtejszín
- habfixáló (a biztonság kedvéért 2 csomag is lehet, főleg ha nem növényi tejszínt használunk)
- 20 g zselatin
Elkészítése:
A kekszet késes aprítóban összeaprítjuk (vagy ledaráljuk, esetleg nagyon alaposan összetörjük) és a felolvasztott margarinnal összekeverjük. Egy 20-24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk és a kekszes alapot belenyomkodjuk, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük.
A joghurtból kiveszünk 2-3 evőkanállal, majd a maradékhoz hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot és jól kikeverjük. A félretett joghurtot kevergetve felmelegítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Ha nem oldódott fel teljesen, akkor alacsony lángon visszatehetjük a tűzre, hogy felmelegedjen (de ne forraljuk!), majd kevergetve kihűtjük. Ha kihűlt, akkor a cukros joghurtos masszához keverjük.
A megmosott és tisztított ribizlit (akár villával is “lefésülhetjük” a szárakról) is a joghurtos krémhez keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük (ha növényi tejszínt használunk, akkor nem kell bele habfixáló) és óvatos mozdulatokkal, kis adagokban a joghurtos-zselatinos keverékhez adjuk.
A hűtőből kivesszük a kekszes alapot, majd a tetejére öntjük a joghurtos-habos tölteléket. A tetejére egy kevés piros szörpöt önthetünk (jelen esetben málnaszörp volt kéznél) és egy kanál nyelével óvatosan elkeverjük majd a tetejét egyenletesen elsimítjuk.
Legalább pár órát a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, de egy éjszakán át tartó állás sem árt neki. Tálalás előtt egy késsel körbevágjuk a tortaforma pereme mentén a tortát majd lecsatoljuk a tortaformát.
Ribizlivel és friss menta vagy citromfű levelekkel tálaljuk.
Tipp:
Elkészíthető más bogyós gyümölccsel is, pl: málna, szeder, áfonya.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »