Puncsgolyók recept
Hozzávalók:
Alap:
- 500 g darált keksz
- 1 csomag puncsos pudingpor
- 5 dl tej
- 3 tk kakaópor
- 1 dl málnaszörp
- rumaroma
- 150-200 g cukor (ízlés szerint)
- 70 g darált dió
Máz:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- pár csepp rumaroma
- pár csepp piros ételfesték
Díszítés:
- dekorcukor, tortadara
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük a szokásos módon, majd pici hűlés után belekeverjük a darált kekszet. Az alap többi hozzávalóit is hozzáadjuk és alaposan összegyúrjuk. A masszát kihűtjük.
Közben a mázat elkészítjük. A tojás fehérjét a cukorral alaposan elkeverjük egy habverővel, majd az aromát és ételfestéket is hozzákeverjük úgy, hogy sűrű massza legyen belőle.
A “tésztánkat” kivesszük a hűtőből és golyókat formázunk belőle (ha nagyon ragacsos lenne a massza, kevés darált kekszet még tehetünk hozzá).
Tálra rakosgatjuk és lecsorgatjuk a mázzal, színes cukorral szórjuk, tálalásig hűtőbe rakjuk.
Tipp:
Szülinapi bulira készült. Miután megnéztem pár receptet, végül egy saját verziót kreáltam.Gyorsan elfogyott mind egy szálig.