Puncsgolyók recept

Hozzávalók:
Alap:
- 500 g darált keksz
- 1 csomag puncsos pudingpor
- 5 dl tej
- 3 tk kakaópor
- 1 dl málnaszörp
- rumaroma
- 150-200 g cukor (ízlés szerint)
- 70 g darált dió
Máz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- pár csepp rumaroma
- pár csepp piros ételfesték
Díszítés:
- dekorcukor, tortadara
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük a szokásos módon, majd pici hűlés után belekeverjük a darált kekszet. Az alap többi hozzávalóit is hozzáadjuk és alaposan összegyúrjuk. A masszát kihűtjük.
Közben a mázat elkészítjük. A tojás fehérjét a cukorral alaposan elkeverjük egy habverővel, majd az aromát és ételfestéket is hozzákeverjük úgy, hogy sűrű massza legyen belőle.
A “tésztánkat” kivesszük a hűtőből és golyókat formázunk belőle (ha nagyon ragacsos lenne a massza, kevés darált kekszet még tehetünk hozzá).
Tálra rakosgatjuk és lecsorgatjuk a mázzal, színes cukorral szórjuk, tálalásig hűtőbe rakjuk.
Tipp:
Szülinapi bulira készült. Miután megnéztem pár receptet, végül egy saját verziót kreáltam.Gyorsan elfogyott mind egy szálig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »