Puffasztott rizses csemege recept
Hozzávalók:
- 0,75 dl víz
- 15 dkg cukor
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg tejpor
- 5 dkg kakaó
- 7-8 dkg puffasztott rizs
Elkészítése:
A vizet feltesszük a cukorral forrni. Ha elolvadt a cukor, beletesszük a margarint, felolvasztjuk. Ezután kerül bele a kakaó, a tejpor és a puffasztott rizs.
Még forrón kis papírkapszlikba kanalazzuk. Tetejét felvert tejszínhabbal díszítjük, majd kandírozott gyümölcsökkel színesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

