Pöttyöske recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg háztartási keksz
- fél dl rum vagy aroma
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A kekszet apró darabokra törjük és a rummal meglocsoljuk. A tejet, a cukrot, a kakaóport és a lisztet összekeverve, 5 percig állandó keverés mellett felfőzzük. Beletesszük a margarint és újra felforraljuk.
Ráöntjük az összetört rumos kekszre, fakanállal alaposan összekeverjük, ketté osztjuk és folpackra téve hengert formálunk
belőle. 2 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »