Pöttyöske recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg háztartási keksz
- fél dl rum vagy aroma
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A kekszet apró darabokra törjük és a rummal meglocsoljuk. A tejet, a cukrot, a kakaóport és a lisztet összekeverve, 5 percig állandó keverés mellett felfőzzük. Beletesszük a margarint és újra felforraljuk.
Ráöntjük az összetört rumos kekszre, fakanállal alaposan összekeverjük, ketté osztjuk és folpackra téve hengert formálunk
belőle. 2 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »