Pöttyöske recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg háztartási keksz
- fél dl rum vagy aroma
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A kekszet apró darabokra törjük és a rummal meglocsoljuk. A tejet, a cukrot, a kakaóport és a lisztet összekeverve, 5 percig állandó keverés mellett felfőzzük. Beletesszük a margarint és újra felforraljuk.
Ráöntjük az összetört rumos kekszre, fakanállal alaposan összekeverjük, ketté osztjuk és folpackra téve hengert formálunk
belőle. 2 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

